Archive for Ogos 2007

h1

merdeka – mixed feelings

Ogos 31, 2007

Merdeka 31 Ogos 2007

New chapter in my life, married & new job.

Habis form 5 aku happy sebab nak masuk U pulak. Habis graduation lagi la aku happy sebab nak kerja pulak. But then this evening, farewell yang aku tak happy.

Merdeka 31st August 2007, celebrating our country independence day with a mixture of feelings. Mostly sad 😦

Advertisements
h1

dont work overtime laa…

Ogos 29, 2007

pic19718c.jpg

I love no 2 & no 3. Sampai bila pun tak habis-habis keje wei…

h1

when good people leaves

Ogos 28, 2007

Harini my senior Arshad email aku satu artikel from The Star, When Good People Leaves. Aku pun lagi 2 hari je lagi kat company sekarang ni. I’m definitely not in the ‘Good People’ category, but then reasons for leaving tu yang menarik perhatian aku.

The “nature of the job”. Clever executives want challenges that drive them towards excellence. One little flaw in their character is that they get bored easily. That is why bosses need to consider how they can get the best from their staff. When you expect your staff to do the same job year in and year out, with no “escape clause”, they will leave – no matter what you pay. Remember, the market will bear the cost of excellence.

– Tak sampai 3 tahun kat company sekarang tapi aku dah duduk 4 departments berlainan. 1st sebab tempat lama tu takde post, pindah department lain. 2nd pindah sebab dah boring, aku mintak pindah department wireless, tapi boss aku bagi department lain lak. Last tempat sekarang ni sebab memang dah bosan sangat keje kat Putrajaya tuh. Sangap nak mampus. And next week new company, but with different reason, bukan sebab bosan or whatsoever.

Lack of “succession planning”. If an organisation does not have one in place, the message you give your staff is: “we do not have a career path for you.” This is tough on young, energetic people who have personal goals, including going up the corporate ladder. So if the boss has no plans for the employees, they will find a company that has one.

This one applies untuk perpindahan aku sekarang. Aku tak energetic, tapi still young :P. If everything goes well according to plan, I may still in my current desk for few more years. Tiap kali jumpa orang department lain aku akan promote gila-gila department aku sekang ni, sebab aku rasa ni the best department dalam company ni. Tapi tu laa… 😦

Sayonara TM!

h1

marriage

Ogos 26, 2007

Marriage by Khalil Gibran

Then Almitra spoke again and said, “And what of Marriage, master?”
And he answered saying:
You were born together, and together you shall be forevermore.
You shall be together when white wings of death scatter your days.
Aye, you shall be together even in the silent memory of God.
But let there be spaces in your togetherness,
And let the winds of the heavens dance between you.
Love one another but make not a bond of love:
Let it rather be a moving sea between the shores of your souls.
Fill each other’s cup but drink not from one cup.
Give one another of your bread but eat not from the same loaf.
Sing and dance together and be joyous, but let each one of you be alone,
Even as the strings of a lute are alone though they quiver with the same music.
Give your hearts, but not into each other’s keeping.
For only the hand of Life can contain your hearts.
And stand together, yet not too near together:
For the pillars of the temple stand apart,
And the oak tree and the cypress grow not in each other’s shadow.

10th August 2007, Heritage Bay Club, Pulau Duyong, Kuala Terengganu.

h1

kenapa wordpress?

Ogos 24, 2007

All these while aku blogging @ reriki.blogspot.com. Dalam last post (20th July), dan dan je ada 10 comments yang memang out-of-topic, cerita pasal politik & kandungan comments tu memang boleh buat aku disabit menentang kerajaan. Kira macam kalau ada orang nak frame aku buta-buta je la boleh masuk ISA…

Tapi yang bullshitnya, semua 10 comments tu ditulis pada pukul 6.33 hingga 7.13 am, gila mana nak dapat 10 orang Malaysia yang baca blog aku, lepas tu comment dalam masa 40 minit tu, out-of-topic. Biasa-biasa pun 3-4 comments je dalam satu post aku, tu pun amik masa 2 minggu orang nak comment. Bengap betul sape yang punya keje nih.

Since blogspot takleh nak reveal IP address, akhirnya kena la aku berhijrah ke wordpress, since wordpress simpan log IP address pemberi-pemberi komen. So sape yang rasa nak trace dari mana readers korang bagi comment, hijrah la ke wordpress, especially blog yang selalu mengguris hati pembaca.

So here me now, new married life & new blog (soon new job) 😛

Congratulations to me & thanks kepada semua yang datang masa kenduri Terengganu & Melaka. Millions lorry of sorry kepada yang tak dijemput. Sori la tak sempat… 😦